Hvorfor trenger vi naturlige pleieprodukter?

Naturlig pelspleie er noe vi brenner for! Vet du hva som er i pleieproduktene du bruker på din hund? Mange konvensjonelle pelspleieprodukter inneholder skadelige kjemiske stoffer som kan gi tørr pels uten fukt og glans, irritere huden og fremkalle allergier og akkumuleres i kroppens fettvev. Noen av stoffene er også bevist å være potensielt kreftfremkallende. Studier har vist at man tar opp mer giftstoffer gjennom huden enn gjennom luft og mat, og siden hundene våre kan ikke kan stelle seg selv så vil de produkter vi bruker på hundene våre også påvirke oss. Alle produktene vi fører er helt naturlige og inneholder INGEN parabener, phtalater, fosfater, petrokjemikalier, sulfater eller PEG, og kan bli brukt i trygg visshet om at de ikke vil skade oss, våre dyr eller miljøet. Våre produkter er også helt fri for silikon, palmeolje eller animalske biprodukter.

Skaden hundeshampoer gjør på huden kan man lett se på de profesjonelle – dvs. hundefrisører som steller opptil 12 hunder om dagen. Mange hundefrisører har såre, røde, sprukne hender og varierende grader av eksem. Med våre naturlige shampoer har man sett at disse har sett en markant forbedring, noen har også blitt kvitt eksemen helt! Det er ikke kun helsen vår som påvirkes, men naturen og miljøet lider også under bruken av kjemikalier i pleieprodukter. Mange kunstige stoffer og kjemikalier som er vanskelig nedbrytbare blir skylt ut i naturen og skader dermed både miljøet, og dyre- og fiskelivet. Kjemikaliene man skyller ut med badevannet ved bruk av mange hundeshampoer påvirker den skjøre balansen i økosystemet, og forurenser både miljø, oss selv og våre kjæledyr. Vi garanterer at våre naturlige produkter er trygge å bruke både for din familie, dine kjæledyr og for miljøet. Ved å velge naturlig og økologisk gjør du ikke bare din hunds helse en tjeneste, men du hjelper også miljøet og fremtiden!

Våre utvalgte pleieprodukter laget av de beste ingredienser naturen har å by på. Disse naturlige produktene er egnet for de aller fleste pelser til effektivt og ukomplisert stell. Enten du konkurrerer i toppen på utstilling eller har verdens beste kosehund gir gode, og riktige produkter til din hunds pelstype en sunn og vakker pels. Og ikke minst gjør det pelsstellet både lettere og morsommere!

Hva er naturlig?

‘Naturlig’ kan defineres som noe som eksisterer og utviklet seg som en del av et økosystem, som arbeider i harmoni med andre deler av det økosystemet slik at planter, dyr og mikrober kan eksisterer i harmoni. Med tanke på våre hunders helse og vår egen synes vi det er viktig å se på det vi bruker på hundene våre med et kritisk blikk, og bytte ut de produktene som inneholder skadelige stoffer med rene og naturlige produkter. De merkene vi fører har komplett innholdsfortegnelse slik at du er fullt informert om ha du utsetter deg og din hund for. Våre produkter benytter seg av planters naturlige, legende og berikende egenskaper for å jobbe med din hunds hud og pels.

Hva er i våre produkter?

Hva er parabener?
Parabener er kjemikalier brukt i kosmetikkindustrien som konserveringsmiddel. Disse inkluderer Metylparaben, Etylparaben og Butylparaben. Noen parabener etterligner hormonet østrogen.

Våre produkter bruker istedet:
Våre produkter beskyttes mot bakterier, mugg og sopp f.eks. av Poly Epsilon-Lysine, et derivat av tomatplanten også brukt som et konserveringsmiddel i mat. Phenoxyethanol hjelper også med konserveringen, og finnes i den botaniske verden i kanel, epler og svisker.

 

Hva er phtalater?
Phthalater er mye brukt i shampoer og vaskeprodukter for å få produktene til å virke tykkere og mer konsentrerte. De er også brukt for å få parfymer og dufter i produkter til å vare lengre. Phtalater kan gi fødselsdefekter og påvirker fertilitet gjennom bla. å redusere spermkvalitet.

Våre produkter bruker istedet:
Våre produkter inneholder biologisk nedbrytbare tykningsmiddel og vaskemiddel fra fornybare kilder. F.eks. Glyceryl Oleate fra mandler, olivenolje, peanøttolje og pekanolje, og Lauryl Glucoside fra kokosnøttolje og sukker.

 

Hva er fosfater?
Fosfater ble utviklet etter 2. verdenskrig når kjemiske produkter begynte å ta over for naturlige. Fosfater var billige og erstattet såpe i vaskemiddel. De er fortsatt i utstrakt bruk, ofte i produkter som reklamerer med at de er «såpefrie». Fosfater brytes ikke ned i naturen, og forurenser elvesystemer og innsjøer.

Våre produkter bruker istedet:
Basen for våre shampoer og balsamer er laget av en næringsrik soyabønneolje, en naturlig ingrediens som kondisjonerer og beskytter hår og hud. Phospholipider funnet i soyabønner lindrer og styrker hudbarrieren. De styrker håret og gir glans, og har den egenskap at de glatter skjellaget og eliminerer statisk elektrisitet.

 

Hva er petrokjemikalier?
Bruken av petrokjemikalier i pleieprodukter til både mennesker og dyr, inkludert i parfymer, kosmetikk og shampoer gir stor grunn til bekymring verden over. Petrokjemikalier er et biprodukt av petroleumsindustrien og kommer fra råolje. Mange av kjemikaliene brukt til å lage forskjellige aromaer eller parfyme er faktisk petrokjemikalier. Det er anslått av ca 95% av de syntetiske duftene på markedet i dag kommer fra petroleumsderivater. De inkluderer benzenderivater, aldeyder og flere andre giftige kjemikalier som kan påvirke sentralnervesystemet og gi allergiske reaksjoner. Petrokjemikalier inneholder også kreftfremkallende carcinogener. De er som mange andre ingredienser i syntetiske produkter i at de bygger seg opp i kroppen over tid, de forurenser og bygger seg opp i næringskjeden. 1,4-Dioxane en av de farligste petroleumsderivater og er et biprodukt av prosessen der sodium lauryl sulfate blir sodium laureth sulfate, et vaskemiddel brukt i veldig mange shampoer og såper, både til mennesker og dyr. Petrokjemikalier er mye brukt fordi de er veldig billige!

Våre produkter bruker istedet:
Ingen av våre produkter bruker syntetiske eller semi-syntetiske parfymer. 100% naturlige eteriske oljer gir en nydelig, naturlig og helt trygg duft til våre pleieprodukter. Alle våre produkter er 100% fri for petrokjemikalier og kan bli brukt i trygg visshet om at de ikke vil skade oss, våre dyr eller miljøet.

 

Hva er sulfater?
Sulfates, som Sodium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate, Ammonium Laureth Sulfate eller Ammonium Lauryl Sulfate er kjemiske middel som vanligvis er tilsatt shampoer og vaskemiddel for å øke skum-mengden og gi en illusjon av at produktet vasker veldig bra. Sulfater blir også tilsatt bilvask, instrivaskemiddel, oljefjernere mm!

Sulfater er miljøskadelige og kan som andre gifter lett tas opp gjennom huden og inn i blodomløpet. Sulfater er også kjent for å være veldig vanskelig å vaske helt ut og etterlater gjerne rester som irriterer huden og sløver barbermaskiner og sakser. Mange shampoprodusenter går heldigvis nå over til å blir sulfatfrie.

Våre produkter bruker istedet:
Cocamidopropyl Betaine er en mild vaskeagent som er laget fra kokosnøttolje. Cocamidopropyl Betaine skummer naturlig og forbedrer hårets struktur. Det har også antistatiske og antiseptiske egenskaper.

Våre shampoer er designet for å ikke overskumme. De rengjør hud og hår effektivt, men vaskes lett ut og etterlater ikke rester og bygger seg ikke opp over tid. Man trenger derfor ikke bruke rensesjampo når man bruker våre shampoer! Pelsen blir knirkende ren, og ingen rester betyr at barbermaskiner og sakser holder lengre, og tørketiden kuttes også (etter vår erfaring kuttes den med ca. 25%) .

 

HVa er PEG?
PEG’s står for Polyethylene Glycol og er synthetiske fortykningsmiddel, ofte tilsatt produkter som ikke inneholder sulfater for å gi illusjonen av de de er mer konsentrerte der det motsatte faktisk er tilfelle.

Våre produkter bruker istedet:
Som forklart litt lengre opp, under Ftalater, bruker våre pleieprodukter ingen kjemiske eller syntetiske ingredienser for å endre tykkelse på våre produkter. Produktene våre får en passende tykk konsistens ved å bruke Glyceryl Oleate eller Sorbitan Sesquicaprylate, begge er fra kokospalmen og er helt naturlige og milde.