Hvorfor helt naturlig pelspleie?

Vet du hva som er i pleieproduktene du bruker på din hund?  Mange pelspleieprodukter inneholder skadelige kjemiske stoffer som kan gi tørr pels uten fukt og glans, irritere huden og fremkalle allergier og akkumuleres i kroppens fettvev. Noen av stoffene er også bevist å være potensielt kreftfremkallende.

Naturlig pelspleie er ikke bare et tryggere valg, det fungerer også. Vi vet at giftstoffer i kosmetikk kan skape ubalanse i huden. Det er mange som får allergiske reaksjoner av parabener, parfyme, sodium laureth sulfate (SLS) og mineralolje. Naturlig pelspleie passer for alle pelstyper, også nakenhunder. Hunder med sensitiv hud kan med fordel benytte naturlige produkter da det ofte er de sterke syntetiske stoffene de reagerer på. aturlige råvarer inneholder flere vitaminer, antioksidanter, sporstoffer, aminosyrer og fettsyrer som hjelper å opprettholde hudens og pelsens naturlige funksjoner.  Når huden får hjelp til å lege seg selv, får man langvarige, stabile og gode resultater.

Skaden sterke hundeshampoer gjør på huden kan man lett se på de profesjonelle – dvs. hundefrisører som steller opptil 12 hunder om dagen. Mange hundefrisører har såre, røde, sprukne hender og varierende grader av eksem. Med bytte til 100% naturlige shampoer  rapporterer flere at de har sett en markant forbedring, noen har også blitt kvitt eksemen helt!

Det er ikke kun helsen til oss og våre hunder som påvirkes, men naturen og miljøet lider også under bruken av kjemikalier i pleieprodukter. Mange kunstige stoffer og kjemikalier som er vanskelig nedbrytbare blir skylt ut i naturen og skader dermed både miljøet, og dyre- og fiskelivet. Kjemikaliene man skyller ut med badevannet ved bruk av mange hundeshampoer påvirker den skjøre balansen i økosystemet, og forurenser både miljø, oss selv og våre kjæledyr.

 

Sjekk at produktene du bruker har komplett innholdsfortegnelse slik at du er fullt informert om ha du utsetter deg og din hund for.

Med tanke på våre hunders helse og vår egen synes vi det er viktig å se på det vi bruker på hundene våre med et kritisk blikk, og bytte ut de produktene som inneholder skadelige stoffer med rene og naturlige produkter.