Hvorfor er Wildwash Balsam så rik på naturlige oljer?

  • Øke smidighet og styrker hårstråene:  Føyelig hår bøyer seg lett uten å knekke
  • Motvirke floker: Oljet hår glir lettere langs nabohårene takket være oljenes smøreegenskaper og glattende effekt på skjellaget.
  • Øke glans
  • Beskytte hårstråene
  • Gjøre håret mer hydrofobisk

 

Beskytte og rehydrere pels

Pels blir dehydrert, men det er ikke så enkelt som å tilføre vann for å rehydrere den. Om hårstråene er for porøse  kan de trekke til seg for mye vann, for raskt .  Når for mye vann trenger inn på innsiden av hårstrået, sveller det.  Men skjellaget på utsiden kan ikke utvide seg, så  skjellene blir  tvunget til å stå opp. Dette er en tilstand der håret lett blir skadet. (Dette gjør også bla. at våt pels floker lettere enn tørr pels.)

Oljer som trenger inn i håret gjør håret mer hydrofobisk (vannavstøtende).  Sunt, sterkt hår er naturlig hydrofobisk.  Nesten all olje vil hjelpe til å frastøte vann, men de gjør det enten ved å sitte på håret som en film, eller ved å trenge inn i håret (penetrerende oljer).

Wildwash balsam inneholder kokosolje, som  er dokumentert å være en av de mest effektive oljene til å trenge seg  inn i hårstrå og reparerer det. Andre oljer som shea butter legger seg utenpå, glatter skjellaget, gir glans og motvirker floker.

Hvis hunden din har veldig tørr pels vil den trolig respondere bra på penetrerende oljer.  Det same gjelder hvis pelsen har blitt porøs fra miljøskade (sol, varme, stylingsverktøy, vind). Prøv feks. å sette inn hunden med balsam før bad som en hårmaske for å la alle de gode ingrediensene i balsamen få tid til å virke og trekke inn i hårstråene!hårstrå